entry image

8 Tuti tipp, hogy a TE pipádból jöjjön a legtöbb füst!

Ha nagy tömör felhőket szeretnél fújni, és intenzíven érezni az ízeket, akkor ezeket mind tudnod kell! 

1. Kerámia tömése: 

A kerámiát a perem aljáig tömd. A dohányt minél apróbbra szedd szét, hogy mindenhol átjárja a hő, majd lazítás után finoman nyomkodd le. 



2. Alufóliázás:
A lehető legfeszesebben húzd rá alufóliádat a kerámiára, majd szúrj rá sok pici lyukat, aztán néhány nagyobbat is. https://aladdinpipa.hu/termek/nargilem-pancel-folia

3. Szén izzítása:
Nagyon fontos, hogy a szenet teljes mértékben izzítsd fel, vagy várd meg, amíg teljesen körbeég. Ezt úgy tudod a legkönnyebben ellenőrizni, hogy megnézed, hogy van-e még rajta "fekete rész". 

https://aladdinpipa.hu/termek/champ-vizipipaszen-beizzito

4. Alugyűrű:
Az alugyűrű átmérője a kerámiával megegyező nagyságú legyen. A kerámia peremére helyezd és ne a dohányra. Általában nem kell túl vastag karika. 

 https://aladdinpipa.hu/termek/hookah-flaver-saver

5. Hőtartó:
Érdemes minden alkalommal a pipázás elején hőtartót használni, amíg felmelegszik a dohány. Viszont vigyázni kell, nehogy leégjen, ezért csak addig hagyd rajta, amíg el nem éred a megfelelő füstmennyiséget. Amikor már kevést füst jön, akkor újra felteheted a hőtartót, amivel ismét több füstöd lesz. 

https://aladdinpipa.hu/kategoria/hotarto-sapkak

6. A szén fajtája:

Lehetőség szerint természetes szenet használj. Javasoljuk a kókuszszenet, ami nagyobb hőt ad le, ráadásul tovább is ég, mint a sima öngyulladós szenek. Ezzel viszont vigyázni kell, nehogy odaégjen a dohány. 

https://aladdinpipa.hu/kategoria/termeszetes-szenek

7. Tiszta vízipipa:
Sokszor látni embereket, akik nem mossák el saját pipájukat. Sajnos a sok használattól egészen furcsa dolgok lehetnek a pipa belsejében. Ezzel nem csak a dohány ízét, hanem a füst mennyiségét is rontani lehet. Tehát minden pipázás után most el szeretett pipádat, és sok-sok finom füsttel fogja meghálálni! 

https://aladdinpipa.hu/termek/vizipipa-tisztito-250-ml

8. Jó záródó tömítések:
Ha nem jön a szokásos mennyiség, de látszólag minden rendben van, akkor érdemes először megnézni a tömítéseket. Lehet, hogy csak nem lettek megfelelően bedugva, de akár az is megeshet, hogy elhasználódtak. Ilyenkor érdemes újat venni. 

https://aladdinpipa.hu/kategoria/tomitesek