entry image

Hogyan válasszak vízipipát?

            Hogyan válasszak vízipipát?

 

A vízipipa vásárlás nem könnyű feladat, főleg akkor, ha most kezdesz neki. Az elmúlt  négy évben, sokan kerestek meg minket azzal a kérdéssel milyen vízipipát válasszanak? Kisebb pipát vagy nagyobbat? Egycsöves vagy többcsöves vizipipát? Pár szempontot leírunk, mit vegyetek figyelembe, segítünk a döntésben.

Kisebb vagy nagyobb vízipipát válasszon egy kezdő?

Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Kisebb vízipipákat könnyebben hordozod, a nagyobbakkal szemben. Cserébe a magasabb pipák stabilabbak, mivel a víztartályukban több mennyiségű víz fér bele. A stabilitás nem csak ettől függ, pl attól is, menettel vagy tömítéssel csatlakozik a víztartály a vízipipa testéhez. A menetes tartályoknál nem kell tartani a billegéstől, míg a tömítéses pipánál figyelni kell arra, egyenesen helyezd bele a víztartályába a fémtestet.


Hány személyes vízipipát vásároljak?

Honnan is látjuk hány személyes? Ahány szívócső csonk áll ki a testből. Természetesen több lehetőségünk van, mivel nem a szívócsövek száma határozza meg hány személy használhatja. Az ergonomikus, színes, hosszú szipkák használatával elpöfékelhet egy egyszemélyes vízipipával egy nagyobb baráti társaság. Általában egy szívócsövet 2 - 3 személy is használhat. Mindenki a saját szipkáját helyezi fel a szívócső végére. Sokan megkérdezitek miért nem ad füstöt a vízipipa.

Fars levegő áramlik be a vízipipába, miért is?

Alacsonyabb kategóriájú pipáknál fordul elő. Mi a teendő? Pl: három személyes vízipipánál, egyszerre kell használni a szívócsöveket, akkor sincs probléma, ha nem egyszer vannak használva csak be kell fogni a szívócső végét. A másik lehetőség, hogy egy személy szívja, ketten pedig befogják. A harmadik lehetőség, hogy ketten szívják, és egy személy befogja. Így nem kerül fars levegő a vízipipánkba és szép nagy füstfelhőket tudunk fújni. Magasabb kategóriájú pipáknál nem fordul elő, ott a szelep működése adott.
 

Milyen ízesítések közül válogathatsz?

A piacon berobbantak és leginkább elterjedtek a Shisharoma és a Shiazo ízei. Édestől a fanyarig, gyümölcsöstől a mentásig, a forró nyári melegben pedig a hűsítő jeges ízesítések közül válogathatsz. Játszhatsz az ízekkel, a hangulatodhoz alakíthatod, keverd tetszés szerint. Nikotint nem tartalmaz!

Mikor és hogyan használjuk a shishasyrupot?

Közkedvelt az áruházunkban a Shishasyrup, hogy miért is?

  • Egyszerű a használata

  • Többszöri ízesítésre tudod felhasználni

  • Mixelheted az ízeket

  • Pénztárca kímélő

  • Van még egy különleges felhasználási módja az pedig nem más, mint a párologtatókba való csepegtetése

  • kiszáradt ásványkövet újra tudod vele ízesíteni

  • Igazából a fantáziád szab határt. Shishasyrupnál nem fordul elő melasz folyás, mert nem tartalmaz cukrot és mézet sem. Gyógyszertári minőségi glicerin az alapja. Így nem ég rá a kerámiánkra.

 

Nikotinnal vagy Nikotinmentesen?

Ha már lehet választani akkor a nikotinmentes alternatívát válasszuk. Mi is ez az alternatíva? Nem más mint a Shisharoma ásványkő, tisztított és hőkezelt kőőrlemény, amely ízesített glicerinnel van átitatva, páratlan ízvilága különleges élményt nyújt. Nem ég el, hanem porózus szerkezete miatt beszívja,  hő hatására kipárologtatja magából a glicerines ízes illatanyagot.

Egy kis újdonság, neve: El Nefes Hookah Cream

Ha valaki nikotinmentes dohánypótlót keres az bátran próbálja ki nem fog benne csalódni. Isteni intenzív gyümölcsös ízei vannak. Zselé állaga biztosítja az egyenletes kenést, figyeljünk arra a kerámia lyukait ne tömítsük el. Használata egyszerű csak vékonyan kenjük a választott kerámiánkba.

Milyen kerámiát válasszak a vízipipámhoz?

Minden vízipipa gyári csomagolásában a hagyományos kerámiát kapjuk, de célszerű lecserélni ahogy lehetőségünk van rá. Ajánljuk a  Mass Phunnel vagy Vortex , As Spyro, Ks Appo, As Hammer kerámiákat, több előnyük is van. Nem csak az anyag vastagságuk jelentősen masszívabb, kifejezetten hosszú távra fejlesztették ki. Mass phunnel típusú kerámiáknál nem folyik le a melasz, így nem baj ha egy kicsit megszaladt a shishasyrupunk az ásványkőre.

Miért fontos a vízipipa víztartályának nagysága?
 

Minél nagyobb egy víztartály annál stabilabb nem kell tartani a billegéstől. Később melegíti fel a benne lévő vizet az áthaladó forró füst. A kisebb Pumpkin pipáknál illetve a Top Mark 37cm - 47 cm es víztartályoknál azt ajánljuk, hűtsd le a vizet minél hidegebbre így később melegszik fel a vízmennyiség. Ne feledd, minél tovább tartod hidegen a vízipipa tartályában a vizet, annál tovább élvezed a hidegvízben kicsapódó intenzív ízeket.

 

Hogyan használjam a szenet a vízipipámnál?

 

A szeneket kettő csoportra osztjuk: Az öngyulladós és természetes szenek. Az öngyulladós szén begyújtása egyszerűbb, de szenet bevonó öngyújtó rétege végett nem olyan tiszták az ízek. Amíg az öngyújtó réteg szikrázik semmi képen ne helyezzük fel a kerámiánk tetejére.  A szén megfelelő felizzítására figyelni kell, mikor a szénkockánk belseje is izzik rózsaszínűen akkor helyezhetjük fel a kerámiánkra kifeszített alufóliára. A természetes szeneket pedig szénizzítóval vagy cserépkályhában,vagy  ha nyáron csinálunk egy kerti partit barátokkal akkor akár a tábortűz is megfelel a szén izzítására.
 

Milyen típusú szívócsöveket lehet vásárolni a vízipipához?

 

Szívócsöveket kettő csoportban különböztetjük meg. Mosható, nem mosható. Minden modellnek a gyári csomagolásában nem mosható fémspirálos szívócső található, sajnos ez a belső spirál nem rozsdamentes fémből készült.  Mód és lehetőség van rá érdemes beszerezni egy mosható szívócsövet. Mosható szívócsöveknek a belseje műanyag borítású mint pl a Nargilem, Díszes szívócső, Hosszú szívócső, Nammor. Ezeket a szívócsöveket bátran lehet tisztítani, és minden pipázás után kell is, akkor lesz tiszta ízed minden pipázáskor, ha mindent megfelelően tisztán tartasz.

Mire jó a hőtartó sapka, mikor használjuk? (szélfogót)

 

  • Ha a tömést gyorsan be akarjuk indítani

  • Kevés hőt ad le a szenünk

  • Az ízek jobban kiteljesülnek, intenzívebb erősebb íz

  • Hatalmas tömörebb füstfelhőket szeretnénk

  • A szél nem hevíti túl a szenet ( szabadtéri pipázásra vonatkozik)

  • Nem utolsó sorban korona a vízipipánkon

 

Gyakorlatilag a hőtartó sapkát a vízipipázásunk megkezdésekor, és a vége felé érdemes használni. A kezdésnél azért, hogy minél hamarabb beizzítsuk a szenünket, a vége fele meg azért mert a leizzóban lévő szenünknek bent tartja a hőt. Figyeljünk kerámiánk nagyságára is attól is függ milyen hőtartót vásároljunk kicsit, közepeset illetve nagyot. Hőtartó vásárlásnál a kerámia felső peremének az átmérőjét kell lemérni, hogy biztosak legyünk benne megfelelő méretű hőtartót vásárolunk.