entry image

Milyen Kerámiát válasszak vízipipámhoz (gyakorlati útmutató)!

 

 

 

Milyen Kerámiát válasszak vízipipámhoz (gyakorlati útmutató)!

 

Mikor kerámiát szeretnénk választani vízipipánkhoz, érdemes minél több információt elolvasni a témában vásárlás előtt.  Az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk, hogy kisebb vagy nagyobb vízipipához keresünk kerámiát. A vízipipa vásárlásakor általában hagyományos kerámiát találunk a gyári csomagban, a Pumpkin, Top Mark, de még az Aladin vízipipákhoz is. Többnyire ennek köszönhető, hogy ez a leginkább elterjedt kerámia típus. Fontos megemlíteni, hogy az Aladin vízipipák kerámiája sokkal precízebb kialakítással rendelkezik, mint bármelyik másik modell. Sima a felülete, a kialakítása igényes, gyönyörű a máza és modern színekkel látja el a gyártó. Érdemes megemlíteni, hogy a vízipipák kerámiájának anyaga lehet: agyag, kerámia és üveg. A kerámiából készülteknek előnye, hogy jóval egyenletesebb a hőleadása.

Kisebb vízipipák kerámia használata

 Említettem már, hogy a vízipipa nagysága jelentősen befolyásolja a kerámiánk választását. A Pumpkin típusú vízipipákhoz nem tehetünk fel magas nyakú öblös kerámiát. Miért nem? A Nagy hőleadás végett, hamar felmelegszik a víz a tartályban és így rövidebb ideig élvezhetjük az ásványkő gyümölcsös ízét. Kisméretű kerámiákat 33 mm - es szénnel ajánlatos használni. Nagyobb szenet azért nem javasolt rátenni, mert hamar kaparni kezd és megég a dohányunk vagy a pasztánk!

Nagyobb Vízipipák kerámia használata

Itt már bátrabban használhatunk kerámia típusokat. Csak is a technikára kell figyelni, hogy is tömjük meg, milyen szenet rakunk rá. A hagyományos kerámiának a hátránya, ha ásványkővel használjuk, hogy lefolyik a kerámia nyakán a melasz a tartályunkba és ez által rövidebb ideig érezzük az ízeket. Nem szabad túl tömni a kerámiákat, ha dohánnyal használjuk!  Ha teljesen peremig tesszük, azzal azt fogjuk elérni, hogy nagyon közel lesz az izzó szenünkhöz és megég a dohányunk. Soha ne tömörítsük a tömést! Mindig legyen laza és átmorzsolt, így jobban át tudja járni a hő.

Shisharoma használata

A Shisharoma (ásványkő) használatához a Mass Phunnel kerámiát ajánljuk. Ha ásványkővel használjuk kerámiánkat, nyugodtan pereméig fel lehet szórni, itt a belső perem nem engedi, hogy a melasz csorogjon a víztartályunkba.  Vigyázzunk, hogy ne púposan szórjuk! Hogyan ellenőrizhetjük, hogy jól csináltuk-e? Nagyon egyszerűen. Rátesszük a páncélfóliát, ha szép egyenletes feszes nem magas púpos a fóliánk, akkor jó munkát végeztünk. Körkörösen kilukazgatjuk, és már használhatjuk is. Egy fontos tényezőre érdemes odafigyelnünk! Soha nem szabad a középen lévő nagy lyuk fölé lyukasztani.
 

Vortex típusú kerámiák

Vortex típusú kerámiákat nagyon kedvelik, de ennek a tömése és a fólialyukasztása is egyedi. Mivel a kialakítása is különleges. Itt nem kell annyira figyelni a fólia feszítésére, mert megtartja a kúp alakú kis sziget a kerámia közepén. Ezt a típusú kerámiát is lazán tömjük meg, így jobban átjárja a hő. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a közepén lévő kis kúpos szigetet (körülbelül a közepén helyezkednek el a lyukak) mindenképpen lepje el a dohány vagy az ásványkő.

Egy rövid tanács a végezetül. Bármilyen típusú kerámiát is vásárolunk, ha Intenzív ízeket szeretnénk, hatalmas füsttel párosítva ne sajnáljuk az időt a precíz tömésre. Mi az Aladdin Vízipipa Webáruháznál a gyakorlatból tudjuk, hogy minden az apró részleteken múlik.