entry image

Széntartó használata a vízipipához

Széntartó használata a vízipipához

 

Ebben a blogban egy vizipipa kiegészítőt mutatunk be nektek. Ami nem más mint a széntartó, sok márkagyár dobta már piacra, de sokak számára mégsem  ismert. Széntartó használatával kiváltjuk a fóliát, alugyűrűt, és a hőtartót. Szabályozható tetővel van ellátva, itt a szénnek az izzását tudjuk szabályozni gyengébben vagy erősebb izzásra van szükségünk.

Mire is kell figyelni a széntartó vásárlásánál?

  

  • Igazából arra figyeljünk, hogy a megfelelő kerámiát válasszuk ki. Ha a kerámiára felhelyezzük, van egy pereme (vastagsága) a kerámiának, ne zárja el az alján lévő levegő réseket. Tehát a kerámia belső peremétől beljebb helyezkedjenek el, azért fontos, mert ezen keresztül adja le a hőt.  

      

  • Széntartó konzol alja rücskös ennek nagy szerepe van. Mikor megtömtük a kerámiánkat ellenőrizzük le,( mindegy, hogy ásványkővel vagy dohánnyal tömtük) hozzá ér a tömésünk, mert ha nem, nem lesz sok sok füstünk, Igen joggal kérdezhetitek meg beszéltünk már róla ne tömjük túl a kerámiát, mert megég. Ennek a széntartó konzolnak a kiképzése, az anyagminősége miatt nem fog megégni. Alufólia, szénkonzol használatával három izzó szénre van szükség, itt a szenek darabszámát is le tudjuk csökkenteni, mindössze 1-2 izzó  szénkockára van szökségünk, nem csökken az időtartam és ezzel együtt az élmény sem. Reméljük hasznos tanácsot osztottunk meg veletek. Sok-sok füstöt kívánunk!