entry image

Vízipipa használata

       Vízipipa használata

Segítenénk picit, hogy is állj neki, ha most vásárolsz először vízipipát. Először is vegyük át a részeit, miből is áll a vízipipa. Ehhez készítettünk egy képet milyen részekből áll, így könnyebben átlátható.
 

 

Vizipipa Részei:

 

- Víztartály
- Tartály tömítés
- Cső tömítés
- Szívócső
- Lezáró szelep sapka
- Test
- Hamut felfogó tálca
- Kerámia tömítés
- Kerámia

Vízipipa részei után most, hogy tudjuk miből áll, össze is kell szerelnünk.

- A víztartály feltöltésével kezdünk kb. 2/3 - ig töltjük hideg vízzel.


- A testet helyezzük a víztartályba ( vannak olyan pipák ahol egy kicsit nehezebb belerakni a víztartályba a testet, ez a tömítéstől is függ, akkor egy picit bevizezzük a tartálytömítést, csavaró mozdulattal belehelyezzük. Figyeljünk arra egyenesen álljon a test a tartályba, helyén legyen a tömítés. 

- Helyezzük fel a hamufelfogó tálcát

- Csatlakoztassuk a szívócsövet, azt is egy kicsit csavaró mozdulattal, így jobban bele fog feküdni a tömítésbe, szorosabb lesz.

- Tömjük meg a kerámiát az általunk kiválasztott gyümölcsös ásványi kővel, vagy dohánnyal. Tetejére a pipához kapott szénkonzolt, vagy alufóliát tegyünk kettő rétegben. Figyeljünk arra, hogy ne túl szorosan és ne túl lazán tegyük rá a kerámiára. Ha alufóliát teszünk körkörösen sűrűn lyukasszuk ki. 

- Helyezzük a test csúcsára a kerámiát ha megtömtük, itt is egy kicsit csavaró mozdulattal tegyük fel de vigyázzunk, mert ha nagyon rácsavarjuk elpattan a kerámiánk.

- Végezetül kétfajta szenet gyújthatunk be, az egyik a természetes szén a másik az öngyulladós szén. A természetes szénnél teljesen vörösre izzítsuk be a szenet. Az öngyulladós szén pedig külsőleg egy öngyulladós réteget kapott. Igazából ezt hamar begyújtod egy öngyújtó segítségével is, körkörös mozdulattal. Addig tartjuk felette míg a gyújtó réteg körbe be nem gyullad. Az első szívásoknál sok füst nem jön nem kell megijedni az 5. szívás már hatalmas füstfelhőket fog produkálni.

- Utolsó lépés vár ránk, ha befejeztük a vízipipázást, a tisztítás ! Ha kihült a vízipipánk nagyon fontos, hogy a kerámiát tisztára mossuk el, a fémtestet a tisztító kefe segítségével, víztartály pedig párszor öblítsük át. Készen is volnánk.
Kellemes időtöltést, hatalmas füstfelhőket kívánunk mindenkinek!