entry image

Vízipipák Összehasonlítása: Top Mark - Aladin - Narikela

Vízipipa kategóriák: Top Mark -  Aladin -  Narikela

 

Egy ideje foglalkoztat már, hogy ezt a cikket megosszam veletek. Lehet, valaki úgy gondolja, hogy nem mondok újdonságot, de a vásárlói visszajelzésekből az derül ki, vannak olyan emberek, akik nincsenek tisztában a vízipipa márkák közötti különbséggel. Ezzel az írással neki szeretnék segíteni. Most nem méretbeli szempontokat alapján fogom vizsgálni a vízipipákat, hanem a minőséget állítom a középpontba.  Nézzük meg tüzetesebben a vízipipa márkákat kategóriánként.

 

A bemutatást az alap kategóriába tartozó Top Mark vízipipával kezdem.

Top Mark vízipipa

A Top Mark Egyiptomi vízipipa, a minősége visszatükrözi a keleti kultúrát. Kézzel készített, festett, ezért nem várhatjuk el a tökéletességet a terméktől. Kedvező árkategóriával bír, de ez a pipa néhány elemén meg is látszik. Gyengébb anyagból készül, ha nem megfelelő a tisztán, szárazon tartása, rozsdapöttyössé válhat. Ennek ellenére anyagminősége, megfelelő, és az anyagvastagsága is. A víztartályán néhol láthatunk az üveg fújása során keletkezett légbuborékokat, ezért nem egyenletes a kidolgozottsága. Díszítését általában homokfúvással készítik. Kerámiája hagyományos, de látszik itt is a kézi kidolgozottság, kicsit rusztikus a felülete, de használatát nem befolyásolja. Ma napig nagyon sokak kedvence, aki első vízipipáját keresi, annak ajánljuk figyelmébe. Azok, akik figyelnek a gondos tárolásra és a tisztántartásra, hosszú évekig pöfékelhetnek vele.

 

Aladin vízipipa

Az Aladin egy középkategóriás vízipipa, amelynél a precizitás köszön vissza a pipáról. Aki nem akar alapkategóriával kezdeni, de a prémiumot sajnálja a kezdő korszakra, azoknak ajánljuk. A vízipipa test anyaga acélötvözet, azonban nem kézzel készítik őket, hanem gyári körülmények között. A gyártói  precizitás meg is látszik a pipákon.  A test és a tartály csatlakozása menetes. Itt a testet is kettő darabra lehet szétcsavarozni, könnyebb tisztán tartani, nem utolsó sorban szállítani. Top Mark pipákhoz viszonyítva jóval stabilabbak. Víztartályának anyagvastagsága egyenletes, színes, modern. Nem láthatóak rajta hibák a fújás során. Kerámiájára nagyobb hangsúlyt fektettek a kidolgozás során, ami egy  szép és egyben precíz minőségi vízipipa kerámiát eredményezett.  Azok, akik egy igazán jó középkategóriás vízipipára vágynak, garantálom, hogy az  Aladin vízipipában nem fognak csalódni.

 

Narikela vízipipa

Narikela modellek a csúcs minőséget jelenítik meg, amelyek letisztult egyedi formavilágban öltenek testet.Anyagvastagságuk eléri az egy centimétert, anyaguk rozsdamentes orvosi acél, ezért ha csak a testet vesszük figyelembe elég nehéz, testes pipáról beszélhetünk. Minőségben, minden vízipipát maga mögé utasít precízségével. Megmunkálása igényes, nem látható rajta kifogásolható elem. A vízipipa test és a víztartály csatlakozása bajonett (gyors csatlakozás) anyaga kristályüveg, ami igen vastag,  ennek köszönhetően  stabil, erős és biztosan nem fog felborulni.  Festése modern, letisztult egyedi stílus képvisel. A formavilágának köszönhetően egy szoba dísze is lehet.

 

Rövid összegzés

A vízipipa választás nem könnyű feladat. Azt kell eldönteni, hogy mire és hol szeretnénk használni. A kategóriák között számos különbség van. Vásárlóként nekünk kell eldönteni, hogy mennyi pénzt vagyunk hajlandok áldozni a pipázási szokásainkra. Rossz döntés nem létezik. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor kezdjük egy kis pipával és később, mikor már elsajátítottuk a vízipipázás minden fortélyát, akkor váltsunk egy minőségi (Aladin, Narikela) pipára.